Lessen voor de jeugd

Het jeugdtennis is erg belangrijk bij LTC Startbaan, het heeft al jaren de volle aandacht die de jeugd verdient. Het beantwoordt aan de brede behoefte van ouders aan een verantwoorde tennisopleiding voor hun kinderen.
Momenteel doen er ruim 250 kinderen aan mee, op alle niveaus. Voor alle jeugdspelers van 5 t/m 14 jaar wordt er gewerkt met de zogenaamde All-in-one pakketten. Alle pakketten beginnen op 1 april en lopen door tot 31 maart van het jaar daarop, tussentijds instromen is altijd mogelijk.

Voorbereidend Tennis (VT): is voor de jongste spelers van 5 tot en met 7 jaar (geboren na 1 januari 2015). Zij leren het spel door op een kleiner veld te spelen met lichtere tennisballen. De lessen worden gegeven door onze vaste clubtrainers in groepjes van maximaal 14 kinderen per trainer.

Het Schoolpakket: is het basistrainingsprogramma voor beginnende jeugdspelers van 8 t/m 14. Het Schoolpakket gaat verder dan het Voorbereidend Tennis. Spelplezier blijft voorop staan, maar met veel aandacht voor techniek. Gaandeweg wordt de stap gemaakt naar het eindspel op een volledige baan met standaard racket en bal.

Het Collegepakket: is gericht op gevorderde jeugdspelers met een hoger ambitieniveau. Naast spelplezier en techniek is er veel aandacht voor het leren spelen van wedstrijden.

Het Academypakket: gaat nog een stapje verder dan het Collegepakket en is gericht op de betere spelers met een hoog ambitieniveau. Dit pakket is voor de beste jeugdspelers van de vereniging in hun leeftijdscategorie. Zij nemen deel aan de KNLTB Junioren Tour en hebben een goede positie op de jeugdranglijst.

15 t/m 17 jaar: Jeugdspelers van 15 t/m 17 jaar kunnen nog (blijven) meedoen aan de ‘All-in-one’ pakketten als zij dat willen. Het is in deze leeftijdscategorie niet (meer) verplicht. Zij kunnen ook alleen training afnemen in de zomerperiode.

Studentleden: Leden met een studentlidmaatschap (t/m 23 jaar) kunnen ook nog gebruik maken van de ‘All-in-one’ pakketten of alleen trainen in de zomerperiode.

Inschrijven

Klik op het juiste pakket om in te schrijven

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het inschrijven?

Hierboven zie je de lestypes. Wil je meer weten over een lestype, klik dan op de regel. Er verschijnt dan meer detailinformatie zoals de startdatum en vakanties. Tevens krijg je de mogelijkheid om dan direct in te schrijven. Uiteraard kan je ook teruggaan naar het overzicht.

Als ik inschrijf, is de plaatsing in een lesgroep dan gegarandeerd?

Natuurlijk proberen wij iedereen te plaatsen, maar het komt voor dat op de gewenste dagen en tijden geen ruimte meer is in de groepen of dat het verschil in speelsterkte te groot is. Wij nemen dan contact op om alternatieven te bespreken.

Kom ik altijd bij de gewenste partners in de groep?

Wij doen hier altijd ons best voor, maar het is wel belangrijk dat alle gewenste partners zich ook tijdig (!) inschrijven op dezelfde gewenste dag en tijd.

Is mijn les altijd op de gewenste dag en tijd?

Natuurlijk doen wij ons best om iedereen op de gewenste dag en tijd in te delen, maar zeker op de populaire tijden zoals ’s middags om 16.00 uur en ’s avonds om 19.30 uur lukt dat niet altijd.

Krijg ik altijd de gewenste trainer?

Wij doen altijd ons best om je bij de aangegeven trainer te plaatsen, maar kunnen niet garanderen dat dit lukt.

Wanneer hoor ik of ik ben geplaatst voor een les?

Uiterlijk één week voor de start van de lessen krijg je per e-mail de indeling door. In deze e-mail staat de lesdag en -tijd, de trainer en de partners.

Moet ik mij afmelden bij verhindering?

Ja. Het makkelijkste gaat dat via de PLANMYSPORT APP. De trainer krijgt dan automatisch bericht. Weet je het al ruim van te voren, dan kan je het natuurlijk ook altijd tegen de trainer zeggen.